Hlavní obsah

Kotrba má jediný problém: co bude s Grygerou?

SEEFELD

Trenér fotbalistů pražské Sparty Jiří Kotrba řeší na soustředění v rakouském Seefeldu jen jediné dilema. Co bude se Zdeňkem Grygerou? O člena základní reprezentační jedenáctky je v zahraničí velký zájem. "S ním nemám o obranu obavy. Bez něho bychom museli hledat jiná řešení, hráčská i systémová," přiznal kouč.

Článek

O Grygeru se zajímá vedle ruského CSKA Moskva také Juventus Turín a nyní i Ajax Amsterdam, který prodal do AS Řím, jenž se o Grygeru také ucházel, Rumuna Chiva. Uchazečů je ale prý ještě víc. Požadovaných sto miliónů je však ochotno zaplatit jen CSKA. Tam ovšem Grygera nechce.

Jasno by prý mohl být už v tomto týdnu. "Potřebovali bychom ale za něj podobný hráčský typ," konstatoval Kotrba, vědom si toho, že naplnění klubové pokladny má v tomto případě přednost před sportovním hlediskem.

Jen lehcí marodi

Kotrba je zatím s přípravou v Rakousku spokojen. "I přes prohru s Kölnem, protože jsme hráli hodinu bez vyloučeného Homoly a góly jsme dostali ze standardních situací. Herně vypadá mužstvo dobře, přístup hráčů je stoprocentní. V Seefeldu už se věnujeme převážně herní přípravě s míčem a zkoušíme nácvik různých herních variant," uvedl kouč, který zatím nechtěl konkretizovat svoji představu o ideální sestavě. "Optimální sestava může mít více podob například podle soupeře," vysvětlil kouč.

V úterý mužstvo čeká přípravné utkání s AEK Atény a ve čtvrtek s jedním tureckým celkem. V pátek se vrací do Prahy. Podle Kotrby zatím nemá nikdo kromě Zelenky, jehož nechala v Praze zlomená klíční kost, žádné větší problémy. "Sionko si podvrtnul kotník, ale už trénuje. Gluščevič má zase ze sobotního duelu naražená žebra, ale také to není nic vážného," prozradil trenér Sparty.

Reklama

Související témata: