Hlavní obsah

Ministr vnitra navrhuje, aby se Stuttgart vzdal cyklistického MS

BERLÍN

Ministr vnitra Wolfgang Schäuble navrhuje, aby se Německo vzdalo po sérii dopingových skandálů pořádání mistrovství světa v silniční cyklistice. To se má konat 26.-30. září ve Stuttgartu a zatím ho provází mizivý zájem fanoušků o vstupenky. Odřeknutí organizace šampionátu už v týdnu navrhovali někteří stuttgartští radní.

Článek

Schäuble, jenž má z titulku své funkce také na starosti sport, o možném odřeknutí MS hovořil v sobotním vydání listu Der Tagesspiegel. V něm varoval šéfy německé cyklistiky, že pokud nebudou schopni dostat pod kontrolu doping, vláda jim nedá slíbených 150 tisíc eur na organizaci mistrovství.

"Mistrovství světa ve Stuttgartu je v kritické situaci a domnívám se, že by organizátoři měli celou věc ještě jednou promyslet. Třeba by mohlo být takové neobvyklé odřeknutí potřeba k začátku nové etapy," uvedl Schäuble.

Vlna dopingových hříšníků a podezřelých v současné cyklistice se nevyhnula ani Německu. Zapletení do aféry ve Španělsku prakticky ukončilo kariéru hvězdného Jana Ullricha, k dopování v 90. letech se přiznalo několik bývalých jezdců týmu Telekom včetně stále aktivního Erika Zabela.

"Nebudeme dávat peníze daňových poplatníků šampionátu, kde se dopuje," řekl Schäuble, jenž se má v pondělí setkat s prezidentem mezinárodní cyklistické unie (UCI) Patem McQuaidem a šéfem německého svazu Rudolphem Scharpingem.

Reklama

Související témata: