Hlavní obsah

Hushovd si ve čtvrté etapě Tour připsal první triumf v sezóně

JOIGNY

Vítězem čtvrté etapy Tour de France se stal norský cyklista Thor Hushovd. Pro jezdce stáje Credit Agricole to bylo vůbec první vítězství v sezóně, když triumfoval v hromadném spurtu. Žlutý trikot si stejně jako v předchozích etapách udržel Švýcar Fabian Cancellara. Kvůli následkům pádu v úvodu etapy odstoupil Španěl Xavier Zandio ze stáje Caisse d'Epargne.

Článek

Druhé místo v dnešní 193 kilometrů dlouhé a rovinaté etapě obsadil Jihoafričan Robert Hunter, na třetí příčce dojel trojnásobný mistr světa Španěl Oscar Freire.

Hushovd vyhrál etapu na Tour popáté v kariéře a díky časovému bonusu se posunul na druhé místo průběžného pořadí. V cíli děkoval australskému týmovému kolegovi Julianu Deanovi, který ho v závěrečném kilometru dotáhl do čela pelotonu. "Umí rozjíždět sprinty nejlíp na světě," liboval si devětadvacetiletý Nor.

Také středeční etapa přinesla dlouhý únik, který neskončil úspěchem. Po 30 kilometrech ujel Francouz Matthieu Sprick, za nímž se vydali další čtyři jezdci. Uprchlíci získali až čtyřminutový náskok na peloton, ale sedm kilometrů před cílem byli dostiženi.

Tour de France - 4. etapa (193 km):
1. Hushovd (Nor.) 4:37:47, 2. Hunter (JAR), 3. Freire (Šp.), 4. Zabel (Něm.), 5. Napolitano (It.), 6. Steegmans (Belg.), 7. Förster (Něm.), 8. Boonen (Belg.), 9. Chavanel (Fr.), 10. Cavendish (Brit.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cancellara (Švýc.) 19:49:55, 2. Hushovd -29, 3. Klöden (Něm.) -33, 4. Millar (Brit.) -41, 5. Hincapie (USA), 6. Wiggins (Brit.) oba -43, 7. Chavanel -44, 8. Gusev (Rus.) -45, 9. Boonen, 10. Karpec (Rus.) oba -46.

Reklama