Hlavní obsah

Neukázněný řidič zavinil lehké zranění Sáblíkové

PŘIBYSLAV

Mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková se lehce zranila při pátečním tréninku v Přibyslavi, když upadla při marné snaze vyhnout se neukázněnému řidiči, jehož auto zatarasilo cestu. Navíc z místa odjel, aniž by se přesvědčil o stavu české olympioničky, píše sobotní Právo. Sáblíková naštěstí vyvázla z pádu jen se zhmožděným zápěstím, naraženým kolenem i loktem a četnými odřeninami.

Foto: www.martinasablikova.cz

Martina Sáblíková jako cyklistka

Článek

Na místě Sáblíkovou ošetřil trenér Petr Novák a úspěšná česká sportovkyně ani nemusela vyhledat lékařskou pomoc. "Ruka mě dost bolí, ale můžu mluvit o štěstí, že to takhle dopadlo," přiznala Sáblíková. "Poznamenal jsem si číslo auta a doufám, že se jeho řidič alespoň omluví, když odjel, aniž by zjistil, co se stalo," doplnil Novák.

K nehodě došlo v okamžiku, kdy členové Novákovy tréninkové skupiny projížděli v rámci cyklistického tréninku Přibyslaví. "Najednou tam z parkoviště vycouvala do silnice Škoda Fabia a zatarasila cestu. Naši jeli v protisměru naštěstí pomalu, ale řidič jako by je vůbec neviděl  a oni neměli šanci se vyhnout jinak, než že v pudu sebezáchovy popadali na cestě," přiblížil nehodu Právu trenér Novák.

Policii nevolal

Nejhůř z jeho čtyř svěřenců dopadla právě Sáblíková. "Spadla na silnici a nejhůř to odneslo zhmožděné zápěstí levé ruky. Než ji pak stačila zvednout, tak ji řidič přejel konečky prstů a bezohledně ujel," vylíčil Novák.

"Martina je zvyklá padat, takže to ani pro ni nebylo nic hrozného. Tu ruku jsem jí zabandážoval hned na místě," řekl Novák s tím, že ostatní jeho svěřenci mají jen drobné zhmožděniny a oděrky. Protože nedošlo k přímému střetu s autem, policii ani nevolal. "Rád bych ale poprosil řidiče, aby jezdili obezřetněji, když uvidí cyklisty na cestě," řekl Novák.

Zranění Sáblíkové by podle něj nemělo ohrozit její start na evropském šampionátu v cyklistice v Sofii. "Je ale možné, že několik dní kvůli té ruce nebude moci trénovat," doplnil Novák, který o víkendu nechá Sáblíkovou odpočívat doma ve Žďáru nad Sázavou.

Reklama