Hlavní obsah

Cyklista Sinkewitz ze stáje T-Mobile měl pozitivní dopingový test

HAMBURK

Německý tým T-Mobile postižený dopingovými aférami svých bývalých hvězd Jana Ullricha a Bjärneho Riise musí řešit další skandál. Ten se ale tentokrát týká aktivního jezdce Patrika Sinkewitze, jenž měl podle dnešní tiskové zprávy Německého cyklistického svazu (BDR) při namátkové kontrole zvýšenou hladinu testosteronu.

Článek

Šestadvacetiletý cyklista byl pozitivně testován při tréninku 8. června, tedy měsíc před startem Tour de France, která pro Sinkewitze skončila po dojezdu nedělní etapy vinou srážky s divákem. Letošní vítěz tradičního květnového závodu Kolem Henningerské věže je v současné době s vážnými zraněními obličeje v hamburské nemocnici.

"Já? Jak to že já? O tom nic nevím. To nemůže být pravda," řekl Sinkewitz agentuře DPA v reakci na svazové prohlášení. "Teď mě čeká operace (čelisti), nemůžu se teď starat o další věci," dodal jezdec, kterého okamžitě jeho tým T-Mobile suspendoval.

Sinkewitz má nyní pět dnů na rozhodnutí, zda chce provést druhou kontrolu odebraného vzorku. Pokud se jeho provinění potvrdí, čeká ho disciplinární řízení a trest. Podle DPA osahoval cyklistův vzorek moči testosteron a epitestosteron v poměru 24:1, povolená koncentrace je přitom 4:1.

Další pozitivní nález i přes antidopingový program

Pro T-Mobile, do jehož kádru patří i talentovaný Čech František Raboň, je nejnovější dopingová aféra těžkou ranou. Tým po odhalení podvodů z 90. let vyhlásil letos vlastní antidopingový program, jímž se chtěl odstřihnout od dopingové minulosti. Navíc stáj provází i smůla na Tour, z níž museli vedle Sinkewitze odstoupit ještě další dva jezdci Mark Cavendish a Michael Rogers.

Reklama