Hlavní obsah

T-Mobile zvažuje, že se přestane angažovat v cyklistice

PAU

T-Mobile zvažuje, že s okamžitou platností ukončí finanční podporu cyklistiky. Hlavní sponzor stejnojmenné německé stáje, s níž má smlouvu do roku 2010, se definitivně rozhodne mezi nedělním koncem Tour de France a začátkem závodu Kolem Německa. Společnost zvažuje odchod z cyklistiky kvůli přibývajícím dopingovým skandálům. Agentuře SID to řekl mluvčí T-Mobilu Christian Frommert.

Článek

"Po Tour promyslíme, jestli má další angažování v cyklistice ještě význam, nebo toho okamžitě necháme," prohlásil. Podle něj je jednoznačné, že cyklistika v současnosti nemůže společnosti poskytnout nic pro zlepšení její image.

T-Mobile se snažil otevřeně vystupovat proti užívání zakázaných látek, ale v tomto boji ho nejnověji poškodil případ německého cyklisty Patrika Sinkewitze. Člen týmu sponzorovaného mobilním operátorem měl na začátku června pozitivní test na testosteron a čeká na výsledek analýzy kontrolního vzorku.

Sinkewitz v době zveřejnění svého prohřešku nebyl kvůli zranění po srážce s divákem v pelotonu Tour de France, ale německé televizní stanice ARD a ZDF v reakci na jeho případ přestaly vysílat přímé přenosy ze slavného etapového závodu.

Reklama