Hlavní obsah

Havel: Budějovice mě podrazily

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Bez angažmá se rázem ocitl fotbalový gólman Radomír Havel, přitom ještě před pár dny cítil radost, když podepsal tříletou smlouvu v Českých Budějovicích. Těšil se, že po vleklém zranění bude zase chytat ligu. Teď mluví o podrazu ze strany klubu, který se zřejmě potýká i s finančními nesnázemi.

Foto: Novinky s použitím skcb.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Dohoda zůstala bezcenná. Když si brankář na tréninku poranil koleno a na jih Čech se z neúspěšných testů vrátil Miroslav Seman, klub ji vůbec nezaregistroval.

Kouč mu volal, že ho nechce

"Ještě do nemocnice mi volal trenér Tobiáš, že se mnou už nepočítají. Za půl hodiny jsem měl jít na operaci s kolenem, celkem nepříjemná chvíle a hlavně velký šok. Jednání funkcionářů Budějovic na mě působí hrozně. Udělali na mě normální podraz," nebere si servítky třicetiletý gólman. Až se zpožděním zjistil, že vedení klubu jeho smlouvu nezaevidovalo na svazu. Proto se s ním mohlo bez závazků rozloučit.

Přiznává to i ředitel klubu Zdeněk Čadek. "Smlouvu jsme nezaregistrovali, v přestupovém období se přece jedná do poslední chvíle," říká. Za důvod rozchodu s Havlem považuje nečekaný návrat dosavadní jedničky Semana.

"Havel by byl v těžké pozici, trenéři by dali důvěru Semanovi. Radka mi je líto, ale ve svých letech by asi těžko vysedával na lavičce a dělal dvojku," argumentuje Čadek. "Byl bych ochotný o post jedničky bojovat," namítá brankář s tím, že operace dopadla dobře a záhy bude moci trénovat.

Klub prý dluží, ale má i aktiva

S podobnou situací se ještě nesetkal. "I místní kluci varovali, že vedení klubu vytrvale používá taktiku sliby-chyby. Když teď vidím, jak v Budějovicích jednají s hráči, tak se nedivím, že se od klubu odvrací obchodní partneři a je v něm taková finanční situace, jaká je," naráží na zvěsti o dluzích.

Schodek klubu činí podle informací Práva až dvacet miliónů korun. Předseda představenstva Miloslav Varady však již dříve řekl, že finanční postavení klubu není tak tragické. "Máme i aktiva. Například za Martina Latku budeme od Slavie inkasovat dvanáct miliónů. A tak bych mohl ještě pokračovat," uvedl.

Jednání o finanční budoucnosti jihočeského klubu pokračují. Mezitím se objevily informace, že hráči zvažují důraznější reakci na údajně opožděné výplaty. Vedení klubu, ani tým to však zatím nechtějí blíže komentovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články