Hlavní obsah

Kateřina Nash bude závodit v Táboře

Tábor

Česká cyklistka Kateřina Nash bude závodit na cyklokrosovém Světovém poháru v Táboře. Vedoucí žena průběžného pořadí seriálu se na tom domluvila s reprezentačním trenérem Petrem Dlaskem. Čtvrtý závod z devítidílného SP se na jihu Čech pojede v sobotu 16. listopadu. Jednačtyřicetiletá Nash startovala v Táboře i loni, kdy dojela desátá.

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash při závodu MS v lucemburském Bielesu.

Článek

"Kačka v Táboře stoprocentně pojede. Nechce si nechat vzít ten bílý dres vedoucí závodnice a přijít o něj tím, že by nestartovala," řekl dnes ČTK Dlask.

Držitelka dvou bronzů z mistrovství světa v cyklokrosu (2011 a 2017) Nash do pohárového seriálu skvěle vstoupila při jeho úvodních dvou závodech v USA, kde trvale žije. Nejprve v Iowě skončila druhá a ve Waterloo zvítězila. Před více než dvěma týdny dojela v Bernu sedmá a se 198 body vede pořadí před Kanaďankou Maghalií Rochetteovou (175) a Američankou Kaitlin Keoughovou (146).

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash při závodu MS v lucemburském Bielesu.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že Nash zabojuje o celkové prvenství a postaví se na start i v dalších závodech v Evropě. Po Táboru jsou na programu tři zastávky v Belgii: ještě v listopadu v Koksijde, pak v prosinci v Namuru a Heusden-Zolderu. Následně se pojede v lednu před mistrovstvím světa ve francouzském Nommay a nizozemském Hoogerheide.

"Myslím, že hodně reálně vypadají v tuto chvíli ty starty v listopadu v Koksijde a pak i během prosince v Namuru a Zolderu, kdy má tady v Evropě Katka také nějaký svůj program. Chce to zkusit dotáhnout, aby ten dres podržela i dál," uvedl Dlask.

Jak uvedl již dříve, pevně věří, že Nash bude i součástí české výpravy do švýcarského Dübendorfu, kde se začátkem února příštího roku pojede světový šampionát. Na posledním MS v Dánsku skončila Nash dvacátá.

Reklama

Související témata: