Hlavní obsah

V pelotonu Tour bude chybět žlutý trikot, Rabobank pokračuje

PAU

Po vyloučení Dána Michaela Rasmussena z Tour de France nepojede ve čtvrteční sedmnácté etapě žádný z cyklistů ve žlutém trikotu vedoucího závodníka. Podle agentury AFP jej organizátoři udělí novému lídrovi až po dojezdu do města Castelsarrasin. Do čela se dostal Španěl Alberto Contador, jenž zaostával za Rasmussenem o více než tři minuty.

Článek

Do etapy dlouhé 188,5 kilometru nakonec odstartují i jezdci Rabobanku, jejichž účast byla po odvolání kolegy Rasmussena a jeho vyhazovu ze stáje nejistá. Nejlepším z nich v průběžném pořadí je Nizozemec Michael Boogerd, který ztrácí na 16. místě na žlutý trikot téměř půl hodiny.

Rasmussen na Tour skončil ve středu na pokyn hlavního sponzora týmu, protože představitelům Rabobanku lhal o místě svého pobytu během červnové přípravy, kdy zmeškal další dopingovou kontrolu. Za opakované zamlčení místa pobytu byl již minulý týden vyloučen z dánské reprezentace.

Rasmussenův vyhazov je další těžkou ranou pro nejslavnější cyklistický závod světa po odhaleném dopingu jiné hvězdy Kazacha Alexandra Vinokurova. Po dojezdu středeční etapy byl navíc kvůli dopingu vyloučen také Ital Cristian Moreni.

Reklama