Hlavní obsah

Rabobank možná přehodnotí sponzoring cyklistiky

UTRECHT

Nizozemská banka Rabobank, která ve středu iniciovala odvolání lídra Tour de France Michaela Ramussena, možná přehodnotí své angažování v profesionálním sportu. Finanční ústav sponzoruje stejnojmennou cyklistickou stáj, jejímž byl Rasmussen až do středy členem.

Článek

"Vždycky se znovu zamýšlíme, když se stane něco velkého, a tohle velká věc je," řekla dnes agentuře Reuters Helen Crielaardová, šéfka sponzorského oddělení Rabobanku. "Až budeme mít všechna fakta, možná náš přístup přehodnotíme. Možná že změníme způsob, jakým se budeme pro příště angažovat," uvedla s tím, že rozhodně však není ohrožena podpora ze strany Rabobanku směrem ke sportu na místní a amatérské úrovni.

Rasmussena na žádost hlavního sponzora stáhlo a poté propustilo vedení týmu kvůli tomu, že lhal o místě svého pobytu během červnové přípravy. Třiatřicetiletý Dán přitom směřoval za triumfem na Tour. "Byl to velmi smutný den, protože jsme si mysleli, že vyhrajeme Tour de France. Ale fakt, že jsme to byli my, kteří rozhodli o stažení Rasmussena, vysílá silný signál, že nemáme rádi podvodníky," dodala Crielaardová.

Reklama