Hlavní obsah

Cyklista Mayo popřel, že někdy dopoval

PAŘÍŽ

Cyklista Iban Mayo, třetí jezdec, který byl při letošní Tour de France pozitivně testován na doping, popřel užívání zakázaného erythropoetinu (EPO). "Je to neuvěřitelné, prostě nemožné," citovala v úterý španělského závodníka agentura SID.

Článek

Jezdec stáje Saunier Duval byl zatím vedením týmu pouze suspendován, pokud ale test vzorku B doping potvrdí, bude Mayo podle šéfa Joseana Fernandeze okamžitě propuštěn. "Do budoucna jsem se navíc rozhodl, že budu cyklisty každý den kontrolovat. Nejlépe nahé, aby nám nic neuniklo," prohlásil funkcionář.

Podle Mezinárodní cyklistické unie neprošel Mayo dopingovou kontrolou 24. července, kdy byl na Tour volný den. Španělský jezdec skončil v celkovém pořadí na 16. místě se ztrátou 27 minut na vítězného krajana Alberta Contadora.

Mayo je třetím dopingovým případem letošní Tour. O první se postaral Kazach Alexandr Vinokurov, o druhý Ital Cristian Moreni. Krátce před slavným závodem byl navíc usvědčen z užití zakázaných látek i Patrik Sinkewitz a stín pochybností se vznáší také nad Michaelem Rasmussenem, který byl odvolán z prvního místa průběžného pořadí, protože zmeškal čtyři dopingové zkoušky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články