Hlavní obsah

Německé úřady převzaly důkazy o údajném dopingu Contadora

BERLÍN

Německé úřady v úterý od dopingového experta Wernera Frankeho obdržely důkazy o údajném dopingu vítěze Tour de France Alberta Contadora. Franke už v pondělí prohlásil, že dokumenty ze španělské dopingové aféry dokazují, že španělský cyklista užíval testosteron a lék na astma. Jeho vítězství označil za největší podvod v dějinách sportu.

Článek

Materiály, které prý Španělé zametli pod stůl a Contadora očistili, Franke předal německé spolkové policii. Agentuře AP to potvrdil její mluvčí Christian Brockert. Policie nyní kontaktuje státní zastupitelství, které dokumenty prostuduje.

Contador figuroval na seznamu cyklistů spolupracujících s kontroverzním lékařem Eufemianem Fuentesem, který je obviněn z poskytování zakázaných látek sportovcům.

Čtyřiadvacetiletý Španěl byl očištěn, ale jakmile se po vyloučení Michaela Rasmussena ocitl v čele celkového pořadí Tour, znovu se kvůli tomu stal terčem kritiky. Nadále trvá na tom, že na seznam se dostal omylem. "Byl jsem ve špatnou chvíli ve špatném týmu a nějak se moje jméno dostalo do spisů," prohlásil cyklista, který nikdy neměl pozitivní dopingový test.

Reklama

Související témata: