Hlavní obsah

Cyklista Bečka vyhrál úvodní etapu závodu Vysočina

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

V úvodní etapě mezinárodního cyklistického závodu Vysočina 2007 zvítězil Radek Bečka z PSK Whirlpool, který byl po 132 kilometrech nejrychlejší ve spurtu čtyřčlenné skupinky. Na druhém místě skončil Jan Faltýnek z týmu Cube a další dvě místa obsadili opět jezdci PSK Whirlpool, Leopold König a obhájce loňského prvenství René Andrle.

Článek

Na dvanáctikilometrovém okruhu mezi Novým Městem na Moravě a Křídly se po 40 kilometrech odpoutala z pelotonu desetičlenná skupina. O konečném pořadí se rozhodlo v závěrečných dvou okruzích, kdy se vedoucí desítka ve větrném počasí rozdělila na dvě skupiny. V první zůstal z Whirlpoolu pouze Bečka, šest kilometrů před cílem se obě skupinky na chvíli spojily. Hned ale zaútočila trojice Bečka, Andrle a König, se kterými už udržel krok pouze Faltýnek. Toto kvarteto přijelo do cíle s více než půlminutovým náskokem.

Po 110 kilometrech závod vzdal držitel světového rekordu v hodinovce Ondřej Sosenka. "Byl jsem nemocný a měl tréninkový výpadek. Proto jsem chtěl raději šetřit síly na sobotní mistrovskou časovku," uvedl. Možnost startovat v časovce pro něj ale odstoupením padla. "V časovce mohou startovat pouze jezdci, kteří stále pokračují v závodě Vysočina," řekl ředitel závodu Milan Plocek překvapenému jezdci.

"Žil jsem v domnění, že na časovku přijedou čerství jezdci, proto jsem zbytečně neplýtval silami. Když ke mně přišel ředitel závodu a řekl mi, že mohu jet domů, protože do časovky mohou nastoupit jen jezdci ze závodu, tak jsem zíral," řekl ČTK Sosenka, který jel v barvách CK Příbram. Tuto podmínku mu prý předem nikdo neoznámil. Na oficiálních webových stránkách Českého svazu cyklistiky však tato informace je od 27. července a trenéři o ní věděli.

V pátek je na programu od 12 hodin druhá etapa Bystřice nad Pernštejnem - Vír - Dalečín v délce 125 km.

Výsledky - 1. etapa (132 km):
1. Bečka (PSK Whirlpool) 3:25:08, 2. Faltýnek (Cube Team), 3. König, 4. Andrle (oba PSK Whirlpool) všichni stejný čas, 5. Vachek (Příbram), 6. Röstel (Něm.) oba +33.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články