Hlavní obsah

WADA dostala spis, který prý usvědčuje vítěze Tour z dopingu

MNICHOV

Německý dopingový expert Werner Franke poslal Světové antidopingové agentuře (WADA) spis, který prý usvědčuje vítěze letošní Tour de France Alberta Contadora z dopingu. Španělský cyklista podle něj spolupracoval s nechvalně proslulým lékařem Eufemianem Fuentesem, který vedl ve Španělsku laboratoře, jež sportovcům zajišťovaly zakázané látky.

Článek

Dokument 31, jak Franke spis nazývá, prý obsahuje přesný seznam látek, který Fuentes současnému jezdci stáje Discovery Channel obstarával. Franke navíc minulý týden předal spis německé policii.

V případu by měl svědčit i Contadorův bývalý spolujezdec ze stáje Liberty Seguros Jörg Jaksche. Ten se před časem přiznal k dopingu a dodal, že ve Fuentesových záznamech, které při razii objevila policie, byl veden pod iniciálami JJ. Vedle zkratky německého cyklisty se ve spisech objevují i iniciály AC, které by měly patřit právě Contadorovi. Jaksche však současně tvrdí, že svého bývalého kolegu nikdy na vlastní oči dopovat neviděl.

Španělský vítěz Tour de France však obvinění opakovaně popírá. "Byl jsem jen ve špatnou dobu ve špatném týmu," řekl před časem Contador, který nikdy nebyl pozitivně testován.

Reklama

Související témata: