Hlavní obsah

T-Mobile bude i po dopingových aférách podporovat cyklistiku

SAARBRÜCKEN

Telefonní operátor T-Mobile bude navzdory nedávným dopingovým aférám pokračovat ve sponzorské podpoře cyklistiky. Mluvčí společnosti Christian Frommert na čtvrteční tiskové konferenci oznámil, že T-Mobile ve stejnojmenné stáji dodrží podmínky smlouvy platné do roku 2010.

Článek

Jezdec T-Mobilu Patrik Sinkewitz měl při tréninku před Tour de France pozitivní test na testosteron a hlavní sponzor stáje během Tour oznámil, že přehodnotí svou budoucnost v cyklistice. Nakonec se vedení společnosti rozhodlo sponzorovat cyklistiku dál.

"Chceme ukázat stabilitu a spolehlivost, kterou tento sport hodně potřebuje. Po intenzivních interních jednáních, ale také po kontaktování zástupců z oblasti politiky, médií a sportu, jsme se rozhodli přijmout výzvu a nevzdávat se kvůli současným problémům. Víme, že jsme si vybrali obtížnou cestu," uvedl v oficiálním prohlášení předseda T-Mobile International Hamid Akhavan.

T-Mobile chce podpořit čistou cyklistiku, na boj proti dopingu věnují jezdci i manažeři stáje část svých platů. Telekomunikační gigant pak sumu doplní na milión eur.

Bonnský koncern se v tomto sportovním odvětví angažuje už více než patnáct let. V roce 1991 vznikl tým Deutsche Telekom, před třemi lety dostala stáj jméno podle mobilní značky T-Mobile.

Členové týmu Bjärne Riis a Jan Ullrich v letech 1996 a 1997 vyhráli Tour de France, ale jejich úspěchy poskvrnil doping. Dán Riis se k užívání zakázaných látek přiznal a byl v červnu vyřazen z listiny vítězů Tour. Ullrich, který v únoru ukončil kariéru, figuroval ve španělské dopingové aféře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články