Hlavní obsah

Freire triumfoval v pádem poznamenaném závěru Vuelty

Trojnásobný mistr světa Oscar Freire potěšil španělské fanoušky vítězstvím v nedělní druhé etapě Vuelty. Závěr dnešního 150 km dlouhého úseku s cílem ve městě Santiago de Compostela poznamenal hromadný pád necelé dva kilometry před páskou, do nějž se zapletl i vítěz sobotní první etapy Daniele Bennati.

Článek

Italský cyklista kvůli tomu ztratil zlatý trikot lídra. K pádu sice došlo v ochranné tříkilometrové zóně před cílem, kde se uděluje všem jezdcům stejný čas, nicméně vedoucím mužem závodu se poprvé v kariéře stal Freire.

Do cíle dorazila pohromadě pouze dvacítka jezdců, v níž nechyběl debutant na velkých etapových závodech Roman Kreuziger. Jednadvacetiletý člen týmu Liquigas obsadil šestnácté místo. V celkových výsledcích zveřejněných na oficiálním webu Vuelty nejprve figuroval na desáté pozici, po úpravě ze strany pořadatelů je patnáctý.

Freire dospurtoval ke svému čtvrtému triumfu na Vueltě přes úřadujícího světového a olympijského šampiona Paola Bettiniho, třetí byl Kolumbijec Leonardo Duque. "Taky jsem málem spadl. K zemi šel jezdec přede mnou a já jsem ťuknul do Bennatiho kola. Ale dokázal jsem se udržet v sedle," uvedl Freire, jehož v sobotu limitoval bolavý žaludek. "Dneska jsem se ale cítil hodně silný a splnil jsem si cíl vyhrát tady etapu," dodal člen týmu Rabobank.

Výsledek - 2. etapa (150 km):
1. Freire (Šp.) 3:31:03, 2. Bettini (It.), 3. Duque (Kol.), 4. Zabel (Něm.), 5. Rebellin (It.), 6. Mandri (Šp.), 7. Clerc (Švýc.), 8. Sánchez (Šp.), 9. Dion (Fr.), 10. Bernucci (It.), ...16. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Freire 7:14:12, 2. Zabel, 3. Duque, 4. Clerc, 5. Pérez (Šp.), 6. Furlan (It.), 7. Mosquera (Šp.), 8. Dion, 9. Sánchez (Šp.), 10. Kreuziger všichni stejný čas.

Reklama