Hlavní obsah

Bettini oplatil na Vueltě Freiremu porážku

LUARCA

Italský cyklista Paolo Bettini oplatil domácímu Oscaru Freiremu porážku z nedělní druhé etapy Vuelty. V pondělí triumfoval olympijský vítěz a mistr světa Bettini, jenž svého španělského rivala předstihl a zavřel ve spurtu do kopce a 155 km absolvoval nejrychleji. Trojnásobný světový šampion Freire si nicméně udržel celkové vedení.

Článek

"Dnes celý náš tým tvrdě makal a dopadlo to skvěle," pochvaloval si Bettini, člen belgické stáje Quick.Step. "Mistrovství světa se už blíží a je vidět, že se ta námaha vyplácí," dodal cyklista, jenž bude za měsíc ve Stuttgartu obhajovat loňské zlato.

Tempo hlavního pole na trase mezi Viveirem a Luarkou neudržel jednadvacetiletý český debutant Roman Kreuziger, jenž dojel s půlminutovou ztrátou a celkově klesl z druhé desítky na 91. místo.

Netypicky už ve čtvrté etapě čeká v úterý na jezdce první horský úsek, který plně prověří adepty na celkové vedení. Etapa skončí třináctikilometrovým stoupáním na Lahos de Covadonga.

Výsledky - 3. etapa (155 km):
1. Bettini (It.) 4:08:42, 2. Freire (Šp.), 3. Davis (Austr.), 4. Rebellin (It.), 5. Gilbert (Belg.), 6. Mandri (Est.), 7. Florencio (Šp.), 8. Evans (Austr.), 9. Pellizotti (It.), 10. Moreni (Šp.) všichni stejný čas, ...88. Kreuziger (ČR) -34.
Průběžné pořadí:
1. Freire 11:22:54 hod., 2. Duque (Kol.), 3. Zabel (Něm.), 4. Mandri, 5. D. Lopez (Šp.), 6. Evans, 7. Beltran (Šp.), 8. Florencio, 9. Mosquera, 10. Gomez (oba Šp.) všichni stejný čas, ...91. Kreuziger -34.

Reklama