Hlavní obsah

Redondo je letos pátým propuštěným cyklistou z týmu Astana

Španěl José Antonio Redondo se stal pátým cyklistou, jenž byl za posledních několik měsíců propuštěn z týmu Astana. Na rozdíl od ostatních čtyř případů však tentokrát nebyl podle dostupných informací důvodem vyhazovu dopingový prohřešek.

Článek

"Redondo byl propuštěn, protože nedodržoval pravidla týmu. Vedení nechce pro dobro jezdce zveřejňovat detaily," řekl dnes agentuře Reuters zdroj, jenž chtěl zůstat v anonymitě.

Nejlepší výsledek dvaadvacetiletého Redonda v sezóně přišel na červnovém závodu Dauphiné Libéré, kde obsadil v druhé etapě druhé místo.

Během července a srpna švýcarský tým podporovaný financemi z Kazachstánu propustil Eddyho Mazzoleniho, Matthiase Kesslera, Alexandra Vinokurova a Andreje Kašečkina. Ve všech případech šlo o dopingová provinění.

Můžou přijít o licenci

Navzdory negativní image týmu spojeného s dopingem chce stáj pokračovat v cyklistickém pelotonu minimálně do roku 2010, dokdy má zajištěny finance od sponzorů. Může však kvůli nedávným skandálům přijít o licenci ProTour, která týmu garantovala účast na nejprestižnějších závodech.

Reklama

Související témata: