Hlavní obsah

Cyklista Freire už podruhé na letošní Vueltě vyhrál etapu

REINOSA

Španělský cyklista Oscar Freire si na letošní Vueltě připsal už druhé etapové vítězství. Ve středu v páté etapě v závěrečném spurtu odrazil nápor Italů Daniela Bennatiho a Paola Bettiniho a zopakoval nedělní úspěch. Vedení v celkovém pořadí udržel Rus Vladimir Jefimkin.

Článek

Peloton přibližně pět kilometrů před cílem kopcovité etapy s rovinatým závěrem dostihl nizozemského uprchlíka Karstena Kroona, který nakonec skončil s více než dvouminutovou ztrátou hluboko v poli poražených.

Rozhodovalo se v závěrečném spurtu, v němž byl znovu nejrychlejší Freire. Kvůli osmnáctiminutové ztrátě ze čtvrté etapy ale nemůže Španěl pomýšlet na přední umístění v celkovém pořadí, které nyní vede Jefimkin o více než minutu před pěticí pronásledovatelů.

V pelotonu se i v náročných stoupáních udržel jednadvacetiletý český cyklista Roman Kreuziger. V celkovém pořadí je tak stále na začátku čtvrté desítky.

Po dvou kopcovitých etapách čeká cyklisty ve čtvrtek rovinatý úsek z Reinosy do Logrona, který bude dlouhý 184,3 kilometru.

Vuelta - 5. etapa (157,4 km):
1. Freire (Šp.) 4:07:51, 2. Bennati, 3. Bettini (oba It.), 4. Gilbert (Belg.), 5. Zabel (Něm.), 6. Duque (Kol.), 7. Florencio, 8. Jufre (oba Šp.), 9. Mandri (Est.), 10. García (Šp.), ...49. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Jefimkin 20:10:41, 2. Meňšov (oba Rus.), 3. Sastre (Šp.), 4. Monfort, 5. Devolder (oba Belg.), 6. Piepoli (It.) všichni -1:06, 7. Evans (Austr.) -1:28, 8. Chavanel (Fr.) -1:33, 9. Mosquera (Šp.) -1:36, 10. Bertagnolli (It.) -1:49, ...31. Kreuziger -4:49.

Reklama