Hlavní obsah

Prokopovi se strachy kolena neklepou

Michal Prokop bude v pátek na mistrovství světa ve Skotsku obhajovat zlato z předchozího šampionátu na Novém Zélandu. Je v pohodě a žádný tlak si kvůli tomu nepřipouští. „Kolena se mi neklepou, není čeho se bát. Je to jen jeden závod v sezóně,“ říká v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jak se cítíte den před závodem?

Celkem dobře. Jen jsem trochu rozlámaný z pádu na bikrosu v Číně, ale nic vážného to není.

V posledních dnech jste měl pořádně nabitý program. Nejste unavený?

Je fakt, že toho bylo docela dost. Po Číně jsem jel mistrovství republiky, pak jsem letěl do Ameriky na poslední závod série Jeep King of the mountain. Do Skotska jsem přiletěl v pondělí večer rovnou z USA. Druhý den jsem byl z toho cestování trošku rozsekanej, ale už je to v pohodě.

Letos máte sezónu pořádně nabitou, jezdíte bikros i fourcross. Dá se to zvládnout?

Jinak to nejde. Bikrosy musíme jezdit, abychom získali co nejvíc bodů do žebříčku kvůli počtu míst na olympiádě v Pekingu. Za čtrnáct dnů letím zpátky do Ameriky na další bikrosový Světový pohár.

Na zdejší trati jste startoval už několikrát. Patří k vašim oblíbeným?

Je dobrá. Sice jsou tady menší skoky, ale zase je techničtější. Je na ní dost kamenů a vyjíždějí se poměrně hluboké koleje. Vloni mi závod sedl, poprvé jsem tady vyhrál. Pojedu tady asi už popáté.

Jste hodně nervózní?

To ne. Vím, že mě čeká důležitý závod, ale na druhou stranu je i spousta dalších. S ostatníma klukama se nemáme čím překvapit, jezdíme spolu celou sezónu.

Koho řadíte mezi favority?

Vyhrát může víc lidí. Američan Lopes, Australan Graves, Švýcar Rinderknecht, Nizozemec Vichmann, bratři Athertonové, Ty tady požene pořádný kotel. Jsou to Angličani a lidi od nich chtějí medaili.

A co vaše ambice? Asi nemůžete mít jiný cíl než zkusit obhájit zlato.

Pokusím se dostat do finále a pak uvidíme.

Reklama