Hlavní obsah

Cyklista Kulhavý: Nadoraz světový bronz slavit nebudu

Třetí medaili na velké akci vybojoval na mistrovství světa horských kol ve Skotsku Jaroslav Kulhavý. Po titulu juniorského mistra světa z Lugana 2003 a stříbru z letošního evropského šampionátu v Turecku si v pátek pověsil v deštěm zkrápěném horském středisku Nevis Range bronz z cross country mužů do 23 let.

Článek

Kam tuhle medaili ve své sbírce řadíte?

Je nejcennější. Svět je víc než Evropa a tahle kategorie je daleko víc než juniorská. Jsem za ní moc rád, protože jsem si závod zrovna neužil. Nejelo se mi kdovíjak, trať na mě byla hodně rychlá. Já osobně bych přivítal víc bláta.

Měl jste nějakou krizi?

Nejezdilo se mi moc dobře do kopce a ve sjezdech se zase prakticky nedalo předjíždět. Jednu chvíli to se mnou už fakt nevypadalo dobře, ale nakonec jsem se z toho zázračně vylízal. V polovině závodu jsem si říkal, že medaili asi nezískám.

Na kolegu a kamaráda Friedla jste na posledním výjezdu ztrácel čtvrt minuty...

Ve sjezdu jsem riskoval, bylo to hop nebo trop. Bylo jasné, že se o bronzu rozhodne mezi námi dvěma. Rozdali jsme si to na férovku, i když jsme chviličku diskutovali, kdo by tu medaili z nás dvou měl mít. Ale tohle je mistrák světa a není možné, abychom se domluvili. Je to prostě sport. Jirkovi bych tu medaili taky strašně přál. Ale vyšlo to tak, že jí mohl získat jen jeden.

Jak budete oslavovat?

Tomu se rozhodně vyhýbat nebudu. Umím slavit až nadoraz, ale nemůžu to přehánět. Příští víkend mám poslední velký závod sezóny v Mariboru a chci tam dobře zajet.

Už myslíte na příští sezónu, jejímž vrcholem je olympiáda v Pekingu?

Strašně rád bych se tam nominoval, olympiáda je velký sen. Asi tomu budu muset celou sezónu podřídit, nějaké závody třeba vynechám.

Reklama