Hlavní obsah

Tenistky hrají baráž o Fed Cup zatím nerozhodně

DURBAN

Po prvním hracím dnu je stav baráže o Světovou skupinu Fed Cupu mezi JAR a Českou republikou nerozhodný 1:1. Po hladkém vítězství Kláry Koukalové nad Nathalii Grandinovou vrátila utkání zpět na začátek patnáctá hráčka světa Amanda Coetzerová, která přehrála Barboru Strýcovou. SOUHRN VÝSLEDKŮ BARÁŽE I ČTVRTFINÁLE FED CUPU

Článek

Koukalová od prvních míčů svou soupeřku přehrávala a rychle se dostala do vedení 2:0. Vlastními chybami si však první dějství zkomplikovala - při vedení 4:3 i 5:4 dovolila Grandinové vyrovnat. Nakonec ale set přece jen získala.

Ve druhé sadě se ale podobných zakolísání vyvarovala a svou soupeřku předčila po všech stránkách. Po osmdesáti minutách Koukalová svůj první zápas s Grandinovou v kariéře ukončila.

Coetzerová se po první sadě probudila

Strýcová vstoupila do utkání s jihoafrickou jedničkou nadějně, když se ji podařil brejk na 4:1, čímž odstartovala své tažení za prvním setem. Když měla ostré slunce v zádech, dokázala této výhody využít a dotáhla sadu k vítězství 6:3. V té druhé však jako první ztratila svůj servis, Coetzerová zlepšila svou hru a postupně ovládla dění na kurtu.

Zbylé dva sety tak dvaatřicetiletá Coetzerová získala shodným poměrem 6:2. Pomalejší start jihoafrické jedničky možná zavinil její pozdější přílet. Letadlo z New Yorku do Johannesburgu totiž mělo zpoždění, a tak nestihla plánovaný spoj do Durbanu.

I když se v tenisovém areálu objevila v pátek až okolo deváté hodiny večer, ještě si pod umělým osvětlením lehce zatrénovala. "Amanda sice přiletěla až v pátek, ale na její výkony to nebude mít vliv. Nehrajeme v žádné nadmořské výšce, kurt v Durbanu je pomalý, takže nebude mít problém," předpokládala kapitánka JAR Mariaan de Swardtová.

Výsledek
JAR - ČR 1:1 po prvním dnu
Grandinová - Koukalová 5:7, 3:6
Coetzerová - Strýcová 3:6, 6:2, 6:2
ČTVRTFINÁLE FED CUPU po prvním dnu:
CHARLEROI: Belgie - Slovensko 2:0
Heninová-Hardenneová - Husárová 7:5, 6:4, Clijstersová - Kurhajcová 6:3, 6:1
PORTOROŽ: Slovinsko - Rusko 0:2
Matevžičová - Myskinová 4:6, 1:6, Srebotniková - Dementěvová 1:6, 3:6
OVIEDO: Španělsko - Francie 0:2
Sernaová - Dechyová 3:6, 4:6, Sanchezová-Lorenzová - Mauresmová 3:6, 3:6
WASHINGTON: USA - Itálie 2:0
Shaugnessyová - Schiavoneová 6:3, 6:4, Rubinová - Grandeová 6:3, 6:3
BARÁŽ FED CUPU po prvním dnu
VARAŽDÍN: Chorvatsko - Brazílie 2:0
Talajaová - Colosiová 7:6 (7:5), 6:3, Spremová - Cortezová 6:1, 6:0.
PILAR: Argentina - Maďarsko 1:1
Fernandezová - Kuti Kisová 6:3, 6:1, Gussoniová - Mandulaová 3:6, 4:6.

Reklama