Hlavní obsah

V Táboře se v roce 2010 uskuteční cyklokrosové MS

STUTTGART

Mistrovství světa v cyklokrosu v roce 2010 se uskuteční v jihočeském Táboře. Rozhodlo se o tom v úterý na kongresu Mezinárodní cyklistické unie (UCI) ve Stuttgartu, který se koná v rámci mistrovství světa v silniční cyklistice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Cyklokrosař Kamil Ausbuher (vpravo) - ilustrační foto

Článek

V České republice se světový šampionát v cyklokrosu uskuteční počtvrté. Poprvé se o medaile bojovalo v roce 1972 v Praze, podruhé v roce 1987 v Mladé Boleslavi a naposledy právě v Táboře v roce 2001. Před šesti lety slavili domácí jezdci velké úspěchy, když vybojovali šest medailí. V kategorii elite skončil Petr Dlask druhý, mezi jezdci do 23 let získal stříbro Tomáš Trunschka a bronz David Kášek a kompletní stupně vítězů obsadili junioři Martin Bína, Radomír Šimůnek a Jan Kunta.

Český kandidát měl dva soupeře - německý St. Wendel a italské město Luca. "Jsme nadšeni, že šampionát bude opět na naší trati na sídlišti Nad Lužnicí. Víme, že nás čeká plno práce. Všude ve světe na pořádání MS přispívá i stát a já doufám, že se tak stane i u nás," řekl v úterý ČTK Kalaš.

Ve Stuttgartu se rozhodovalo i o pořadatelích MS 2010 v dalších cyklistických odvětvích. Silniční šampionát získalo australské Melbourne, šampionát horských kol se pojede v Mount St. Anne v Kanadě, maratony na horských kolech v St. Wendelu a o medaile v BMX se bude bojovat v jihoafrickém Pietermarisburgu.

Reklama

Související témata: