Hlavní obsah

Kaňkovský s Lazarem obhájili titul v bodovacím závodě dvojic

BRNO

Alois Kaňkovský a Petr Lazar z Dukly Praha obhájili titul mistrů České republiky v bodovacím závodě dvojic na 50 kilometrů. Až závěrečný spurt na brněnském velodromu rozhodl o stříbru pro Martina a Vojtěcha Hačecké, kteří předstihli další dvojici Dukly Jiřího Hochmana s Martinem Bláhou.

Článek

Bronzový pár z letošního mistrovství světa ve Španělsku Kaňkovský s Lazarem potvrdili roli hlavních favoritů. Od začátku se prosazovali v bodovacích spurtech a po polovině už měli dostatečný náskok. "Soustředili jsme se na začátek, abychom měli více klidu v závěru. I když v posledním spurtu jsme si museli raději pohlídat soupeře," řekl Kaňkovský.

V polovině závodu zaútočili bratři Hačečtí. Získali náskok půl okruhu, což jim vyneslo vítězství v bodovacích spurtech. Na druhém místě nakonec při stejném bodovém zisku předstihli Bláhu s Hochmanem díky vyššímu počtu dílčích vítězství.

Na startu se v sobotu sešlo pouze osm dvojic, o jednu více než při loňské rekordně nízké účasti.

Výsledky bodovacího závodu:
Bodovací závod dvojic na 50 km: 1. Kaňkovský, Lazar 17, 2. M. Hačecký, V. Hačecký 15, 3. Bláha, Hochman (všichni Dukla Praha) 15.

Reklama