Hlavní obsah

Cyklistický šampión Bettini za rok ukončí kariéru

ŘÍM

Kontroverzní dvojnásobný mistr světa Paolo Bettini příští rok v říjnu ukončí cyklistickou kariéru. Italský reprezentant, který se na start vítězného závodu s hromadným startem na šampionátu ve Stuttgartu dostal až díky verdiktu soudu, se rozloučí při závodě Kolem Lombardie.

Článek

Vítěz hromadných závodů z posledních dvou světových šampionátů i na olympijských hrách v Aténách chce příští rok v Pekingu obhájit olympijské zlato a rovněž uspět na mistrovství světa na domácí půdě ve Varese.

Jak už naznačil na sklonku loňského roku, ukončí pak kariéru. "Při závodě Kolem Lombardie 2008 se naposledy posadím do sedla. Člověk musí opustit jeviště v pravou chvíli. Bylo by hezké, kdybych se rozloučil nějakým úspěchem," řekl v úterý Bettini.

K prodloužení kariéry ho nepřiměla ani jeho stáj Quick Step, jejíž vedení mu nabídlo smlouvu na rok 2009 s ročním příjmem dva milióny eur.

Jednorázový závod Kolem Lombardie, který se letos uskuteční 20. října a uzavře elitní seriál ProTour, bude i v tomto roce poslední Bettiniho akcí. A bude na ní usilovat o třetí vítězství za sebou.

Reklama