Hlavní obsah

Cyklistický tým T-Mobile předčasně ukončil sezónu

Cyklistický tým T-Mobile v pondělí oznámil, že předčasně končí sezónu. Jezdci německé stáje tak neabsolvují poslední dva závody elitního seriálu ProTour, tedy nedělní Paříž-Tours a šest dní poté Kolem Lombardie.

Článek

"Rozhodli jsme se tak kvůli tomu, abychom dostáli etickému kódu, na němž se loni dohodly všechny týmy s licencí ProTour," uvedl v tiskovém prohlášení manažer stáje T-Mobile Bob Stapleton.

V dohodě podepsané na loňském MS v Salcburku se týmy zavazují, že si po druhém dopingovém prohřešku svého jezdce v sezoně dobrovolně naordinují závodní týden pauzy. Letos se proti dopingovým pravidlům provinili v T-Mobilu Patrik Sinkewitz a minulý měsíc na Vueltě Lorenzo Bernucci.

T-Mobile se už tedy může pomalu připravovat na příští ročník, pro nějž má už na soupisce zaplněných 27 míst z třiceti. Jasno zatím ale nemá český cyklista František Raboň, jemuž v týmu končí dvouletá smlouva. Jeho budoucnost v T-Mobile závisí podle informací ČTK na tom, zda se do stáje vrátí spurtér Erik Zabel, jenž by si s sebou přivedl své pomocníky.

Reklama