Hlavní obsah

Landis se proti svému trestu za doping odvolá k CAS

LOS ANGELES

Cyklista Floyd Landis hodlá využít poslední možnost, jak se vyhnout odebrání titulu z loňské Tour de France a dvouletému trestu. Brzy dvaatřicetiletý Američan se proti výsledku svého dopingového případu odvolá ke Sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne. Ve středu o tom informovala mluvčí právní kanceláře, jež jezdce zastupuje.

Článek

Nezávislá americká arbitráž 20. září rozhodla, že Landis během svého loňského triumfu na Tour skutečně užíval syntetický testosteron, a měl by tak o svůj triumf přijít. Landis bezprostředně poté prohlásil, že si není jistý, zda se k CAS odvolá, nakonec se však rozhodl pro poslední šanci.

"Protože vím, že obvinění proti mně jsou nesmyslná, a protože jsem už riskoval veškerou svou energii a zdroje - včetně mé rodiny, přátel a příznivců - abych dokázal, že jsem vyhrál Tour de France 2006 férově, budu pokračovat v boji," uvedl na své webové stránce Landis, jenž vždy vehementně užívání zakázaných látek popíral.

Zatím není jasné, zda na Landisovo odvolání nějak zareagují organizátoři Tour de France. Ti totiž chtějí v pondělí v Madridu slavnostně odevzdat žlutý trikot vítěze Tour 2006 Španělu Oscaru Pereirovi, jenž původně skončil druhý.

Reklama