Hlavní obsah

Cyklistická Dukla Brno oslaví padesátiny

BRNO

Více než dvě stovky současných a hlavně bývalých cyklistů, kteří ve své kariéře prošli Duklou Brno, se sejdou v pátek v kulturním domě Rubín v Brně-Žabovřeskách k oslavě padesátého výročí klubu.

Článek

Ještě předtím je čeká projížďka okolo Brněnské přehrady, která připomene všem najíždění tréninkových kilometrů v bližší i dávné minulosti. V rekreačním pelotonu se představí olympijský vítěz Jiří Daler, Jiří Škoda, Jan Smolík, Michal Klasa, Rudolf Labus, Vladimír Kozárek, Jozef Regec, Pavel Buráň a po jejich boku usednou na kolo například Ján Svorada a současný závodník Pavel Padrnos.

"Máme zajištěný i sběrný autobus, který bude k dispozici případným odpadlíkům," uvedl jeden z hlavních organizátorů oslav bývalý cyklista a reprezentační trenér Karel Vávra. Hlavní program v průběhu oslav doplní devadesátiminutový sestřih o Dukle Brno. K jubileu vyšla i pamětní kniha.

Duklou Brno prošlo 528 cyklistů. Z hlavních hvězd se nynějších oslav nedožili vítěz Závodu míru Vlastimil Moravec, Miloš Hrazdíra a také mistr světa na tandemu Miroslav Vymazal.

Reklama

Související témata: