Hlavní obsah

Tomáš Konečný vyhrál poslední závod, exhibici ve Střeni

STŘEŇ U OLOMOUCE

Úspěšný cyklista Tomáš Konečný se v sobotu rozloučil s profesionální kariérou. Za svůj poslední závod si čtyřiatřicetiletý rodák z Jeřmaně u Bouzova nedaleko Olomouce vybral cyklokrosařskou exhibici s názvem O pohár vesnice Střeň, kterou vyhrál před Pavlem Boudným a Romanem Kreuzigerem.

Článek

Závod v hanácké vísce každoročně pořádá místní rodák Michal Frantík, masér týmu PSK Whirlpool. "Pocházím nedaleko odtud, v Uničově a Lošticích jsem začínal cyklistickou kariéru a mám tu hodně kamarádů," řekl novinářům Konečný.

Šestého ročníku netradičního cyklokrosu se zúčastnili i závodník stáje T-Mobile František Raboň, mistr světa na dráze Alois Kaňkovský nebo nejlepší česká bikerka Tereza Huříková. Závod odstartoval další úspěšný silničář Ján Svorada.

Konečný dostal vedle poháru za vítězství od kamarádů do cyklistického důchodu papuče, staré rozvrzané kolo a na občerstvení během závodu láhev ostřejšího alkoholu. "Byl tady hodně těžký terén, jsem samozřejmě rád, že jsem svůj poslední závod vyhrál, ale o to dnes až tak nešlo," prohlásil Konečný.

K jeho největším úspěchům patří deváté místo na mistrovství světa, vyhrál etapu na španělské Vueltě, je mistrem republiky a jel i nejslavnější etapový závod Tour de France. U cyklistiky chce Konečný zůstat i po skončení aktivní kariéry. "Zatím nemám přesně rozmyšleno, co budu dělat, ale chtěl bych svoje zkušenosti předávat mladým cyklistům," uvedl.

Závod žen ve Střeni vyhrála Michaela Ištvánová před Huříkovou a Jiřinou Ščučkovou.

Reklama