Hlavní obsah

Jubileum chce náležitě vyšperkovat. Ideální scénář je po zlatém debutu i vítězné loučení

Jubilejní dvacátá sezona na nejvyšší úrovni čeká devětatřicetiletého Kristiana Hynka s jeho týmem Future Cycling Northwave, jehož dresy oblékají rovněž Martin Stošek a Dominik Buska. „Jsme malý tým s velkými ambicemi," zvěstuje Hynek před startem sezony. Vrcholem její první části bude Cape Epic, nejnáročnější etapový bikerský závod dvojic v JAR.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Bikeři Kristián Hynek (vlevo) a Martin Stošek před závodem Cape Epic.

Článek

Hynek při debutu na prestižní osmidenní akci pro dvojčlenné týmy slavil v roce 2014 triumf. Později byl ještě dvakrát druhý. „Pokaždé jsem jel se zahraničním parťákem," připomíná.

Letos plánuje poslední účast na profesionální úrovni, podruhé pojede v barvách vlastního týmu. „Poprvé v historii však bude na startu český tým s ambicemi na stupně vítězů," slibuje Hynek, že ač jeho o třináct let mladšího kolegu čeká v Africe debut, jsou plány vysoké.

„Nechci, aby to znělo velkohubě, ale nejedeme na Cape Epic pro umístění v první desítce," vzkazuje Hynek. „Ideální scénář je samozřejmě po vítězném debutu zažít vítězné loučení, které by pro Martina představovalo rovněž zlatou premiéru," směje se Hynek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Biker Kristián Hynek přibližuje detaily nadcházejícího ročníku závodu Cape Epic.

„Pochopitelně si uvědomuji, že k celkovému triumfu je třeba strašná spousta okolností. Člověku se musí vyhýbat defekty, zdravotní problémy, musí mít ideální formu oba členové týmu a pochopitelně i potřebný kus štěstí," vykládal Hynek.

Se Stoškem absolvoval dvě soustředění v teple, v neděli naberou směr Kypr, kde absolvují čtyřdenní etapový závod. „Veledůležitý test výkonnosti a vyvrcholení přípravy," vyhlížel první soutěžení dny sezony Hynek, který se v loňském roce stal vicemistrem světa v maratonu.

Jeho mladší parťák ovládl tuzemský maratonský šampionát, na republikovém mistrovství v olympijském cross country byl druhý. Celkově ze sedmačtyřiceti závodů vybojoval tým Future Cycling při premiérové sezoně třicetkrát stupně vítězů, přičemž sedmnáctkrát šlo o první příčku.

Reklama

Související témata: