Hlavní obsah

Cyklokrosaři Šimůnek se Štybarem jsou favority republikového šampionátu

PRAHA

V sobotu 5. ledna se v Mnichově Hradišti uskuteční 57. ročník mistrovství republiky v cyklokrose. Obhájcem loňského prvenství je Petr Dlask, který po zranění podle reprezentačního trenéra Petra Kloučka nemá moc šancí na obhajobu. V boji o titul si to podle všeho rozdají Zdeněk Štybar a Radomír Šimůnek. „Bylo by překvapením, kdyby zvítězil někdo jiný,“ řekl na středeční tiskové konferenci v Praze Klouček.

Článek

Mezi favority není již zmíněný Petr Dlask, jeho start v závodě není jistý. „Ani Ausbuher nemá oslnivou formu,“ vysvětlil, proč není širší okruh aspirantů na zisk republikového titulu. Velkou neznámou je pak Zdeněk Mlynář, který po výborném startu do sezóny zažívá horší období.

Šampionát v Mnichově Hradišti se zároveň započítává jako poslední z osmi závodů do Toi Toi Cupu. Získané body jsou ztrojnásobeny oproti předchozím podnikům. Zároveň si prvních deset jezdců připíše body do Světového poháru.

Český pohár vyhraje Mlynář nebo Bambula 

O titulu v Českém poháru se perou Mlynář s Ondřejem Bambulou. Mlynář je na první pozici s náskokem 86 bodů na Bambulu, který je až třetí v celkovém pořadí za Slovákem Metličkou, který však na republikovém šampionátu nemůže startovat.

Pořadí ČP po sedmi závodech:
1. Mlynář (Max Cursor)280 bodů
2. Metlička (SR)205
3. O. Bambula (Budvar Tábor)194
4. Chrobák (Control Johnson Ml. Boleslav)181
5. Štybar (Fidea)180
6. Bína (Top Ten Faktor)159

Reklama