Hlavní obsah

Čeští cyklokrosaři zbrojí na MS v Itálii

Jan KrůtaPrávo

Necelé tři týdny před startem cyklokrosového MS v italském Trevisu už všichni čeští reprezentanti vzhlížejí k nejdůležitějšímu závodu sezóny. Část se jich připravuje na soustředění v Táboře, generálkou budou poslední dva Světové poháry v Liévinu (13. 1.) a týden nato v nizozemském Hoogerheide.

Článek

Nominace sice ještě oficiálně oznámena nebyla, ale v podstatě je hotova. „Ještě jsou tam nějaké drobné otazníky,“ uvedl reprezentační trenér Petr Klouček. Je však téměř jisté, že v elitní kategorii bude v Trevisu bojovat pětice Štybar, Šimůnek, Dlask, Ausbuher a Mlynář, přičemž první dva patří podle aktuální formy k adeptům na některou z medailí.

„Trať by měla vyhovovat všem našim klukům. Bude to hodně rychlé,“ uvedl trenér. Dlask pojede do Trevisa s tím, že chce překvapit. Zdravotní problémy s nohou ho připravily o část sezóny. „Od Vánoc trénuju a do Trevisa chci odjet dobře připravený,“ vyhlásil Petr Dlask. „Nebude pod takovým tlakem jako třeba vloni, což mu bude vyhovovat. Rozhodně může překvapit,“ podotkl Klouček.

S juniory a závodníky do 23 let je do dneška v Táboře, pak už se rozjedou na SP do Liévinu. Startovat tam nebude Mlynář, který dává přednost přípravě na šampionát, místo něj pojede Chrobák. Do dějiště MS odjede česká výprava 23. ledna. Mezi jezdci do 23 let se z našich nejvíc věří L. Kloučkovi s O. Bambulou, v juniorech úřadujícímu mistru Evropy Petrušovi. A velké ambice bude mít i jediná česká žena P. Havlíková.

Reklama