Hlavní obsah

Prokop vyhrál závod mistrovství Evropy BMX

ZWOLLE

Český jezdec seriálu mistrovství Evropy BMX Michal Prokop vyhrál čtvrtý závod mistrovství, který se konal v neděli v nizozemském Zwolle. V sobotu přidal Prokop ještě čtvrté místo.

Foto: MTBS/Petr Bureš

Český jezdec BMX Michal Prokop

Článek

„V sobotu jsem zaspal na startu. Zato start v nedělním finále byl snad nejlepší z celého víkendu,“ řekl po závodě Prokop. „Celá špička neuvěřitelně zrychlila, dráha nebyla nijak složitá, ale docela mě bavila. I organizace závodu fungovala. Takovéhle mistrovství Evropy má pro mě smysl,“ dodal český jezdec.

Prokopův trenér Radim Menčík byl s výkonem svého svěřence spokojen, na jeho jízdách však stále chyby viděl. „Na tento závod jsem čekal s napětím. Na Michalovi byla vidět spokojenost a to je pro mě rozhodující. Ještě musíme doladit optimální převod pro startovní pahorek,“ řekl.

V součtu obou víkendových výsledků Prokop získal celkem 21 bodů důležitých pro postavení České republiky v žebříčku národů UCI rozhodujícím o počtu jezdců, které mohou jednotlivé země vyslat na srpnovou olympijskou premiéru BMX v Pekingu.

Reklama

Související témata: