Hlavní obsah

Raboňův kolega Greipel má v Austrálii druhé etapové vítězství

STRATHALBYN

Německý cyklista Andre Greipel, týmový kolega Františka Raboně ze stáje Team High Road, vyhrál na prvním letošním závodu seriálu Pro Tour v Austrálii už druhou etapu. Na středeční úspěch v pátek navázal dalším povedeným spurtem v hromadném dojezdu celého pelotonu, který poznamenal nebezpečný pád.

Článek

Na zemi totiž skončil s přispěním jednoho ze soupeřů domácí jezdec Mat Hayman, který se pohyboval v popředí celého balíku. Bývalého šampióna Her Commonwealthu srazil hlavou z kola Ital Elia Rigotto, za což byl diskvalifikován a dostal pokutu 200 švýcarských franků (asi 3200 korun). Hayman má zlomenou kost v rameni, kterou mu lékaři musí zpevnit šrouby a kovovou destičkou.

"Jeli oba asi šedesátkou, když se Rigotto dostal na jeho úroveň a zlomyslně ho bouchnul hlavou do ramena. Hayman samozřejmě upadl. Něco tak strašného jsem dlouho neviděl," řekl novinářům rozčílený šéf komisařů závodu Michael Robb.

Raboň přijel do cíle po 134 kilometrech v hlavní skupině jako čtyřiaosmdesátý ve stejném čase jako vítěz. Trikot lídra v páteční etapě uhájil domácí jezdec Mark Renshaw, závod Tour Down Under skončí v neděli.

Výsledky - 4. etapa (134 km):
1. Greipel (Něm.) 3:14:46, 2. Renshaw (Austr.), 3. Rojas (Šp.), 4. Goss (Austr.), 5. Flahaut (Fr.), 6. Davis (Austr.), ...84. Raboň (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Renshaw 13:25:53, 2. Greipel -4, 3. Davis (Austr.) -7, 4. Rojas, 5. Brown (Austr.) oba -14, 6. Delage (Fr.) -18, ...107. Raboň -4:28.

Reklama