Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar: Náš tým zajímá jen titul

Jan Krůta (Treviso)Právo

I když Zdeněk Štybar před týdnem laboroval s virózou a kvůli horečce ulehl do postele, nijak zvlášť ho to před cyklokrosovým vrcholem sezóny nerozhodilo. „Fyzicky ne, spíš trošku psychicky. Říkal jsem si, že mě to musí potkat zrovna v tu nejméně vhodnou dobru,“ přiznal člen belgické stáje Fidea v dějišti mistrovství světa.

Článek

„Ale třeba se potvrdí, že všechno špatné je k něčemu dobré,“ usmíval se Štybar, který do dějiště šampionátu přijel ze svého belgického domova už v úterý. „Chtěl jsem si v klidu zatrénovat na trati. Byl jsem tady sám,“ prozradil dvaadvacetiletý krosař, jenž na MS pojede poprvé v elitní kategorii.

Výsledky v sezóně ho pasují do role jednoho z favoritů, jenže ty nejvyšší ambice mají i jeho ostatní stájoví kolegové z Fidey: obhájce titulu Vervecken nebo Wellens. „Je fakt, že náš tým zajímá jen titul, druhé místo by brali jako prohru,“ prozrazuje Štybar mnohými považovaný za černého koně. „Je příjemné, když se mi takhle věří, ale nechci dopředu nic vyhlašovat. Soustředím se sám na sebe a chci předvést co nejlepší výkon,“ podotkl ke svým ambicím.

Do okruhu na medailové adepty počítá sedm lidí. Zahrnul i sebe a českého parťáka Šimůnka? „Radši ne, abych něco nezakřikl,“ usmál se před odpoledním tréninkem na trati. „Ale konkurence bude obrovská. Vždyť jen z našeho týmu mohou vyhrát čtyři lidi,“ dodal.

Dvojnásobný mistr světa do 23 let ví, že závod bude hodně bolet. „Ale těším se na to. Jestli vydrží tohle krásné počasí, bude to paráda,“ zasnil se při pohledu na sluníčko. Do Itálie mu přijela fandit celá rodina, v sobotu dorazí jeho belgická přítelkyně Ine. Plus členové jeho fanklubu. „Jeden autobus z Čech a druhý z Belgie. Snad je nezklamu,“ dodal.

Reklama