Hlavní obsah

Astana nenechá startovat Contadora na Tour v jiném týmu

Tým Astana vyloučil možnost, že by nechal svého jezdce Alberta Contadora obhajovat loňské vítězství na Tour de France v barvách jiné stáje. Astana nedostala kvůli dopingovým prohřeškům svých členů z minulého roku pozvánku k účasti na Tour ani na Giro d'Italia.

Článek

"Neexistuje šance, že by Contador jel v barvách jiného týmu, především proto, že to on sám nechce. Ví, že jsme pro něj udělali všechno, co jsme mohli," uvedl ředitel Astany Johan Bruyneel ve čtvrtečním vydání listu Marca.

V boji o Contadorovu účast na letošní Tour získala Astana důležitého spojence v podobě Mezinárodní cyklistické unie (UCI), jež ve středu oznámila, že dá organizátory "Staré dámy" klidně k soudu.

Bruyneel si Contadora přivedl z týmu Discovery Channel

"Jsem si jistý, že na konci téhle historie všichni pochopí, že Alberto udělal správnou věc, když podepsal smlouvu s Astanou," uvedl Bruyneel, jenž si Contadora přivedl do Astany s sebou z týmu Discovery Channel, který musel kvůli chybějícím financím na konci sezóny rozpustit.

Pětadvacetiletému Španělovi tak vážně hrozí, že se nebude moci zúčastnit už druhé Tour během posledních tří let. V roce 2006 nemohl startovat kvůli tomu, že jeho tehdejší tým Liberty Seguros byl ze závodu vyřazen v souvislosti s účastí v dopingovém skandálu, který odhalila Operación Puerto.

Reklama

Související témata: