Hlavní obsah

Contador kvůli obhajobě triumfu na Tour de France tým nezmění

MADRID

Španělský cyklista Alberto Contador nebude kvůli možnosti obhajoby triumfu na letošní Tour de France měnit tým, přestože by mu to klauzule ve smlouvě se stájí Astana dovolovala. Kazašský tým, kam pětadvacetiletý závodník přestoupil po rozpadu Discovery, totiž nebyl kvůli loňským dopingovým skandálům na start slavného závodu přizván.

Článek

"Samozřejmě bych moc rád jel, ale ne za každou cenu. Mám nějaké zásady. Moji kolegové z Astany neměli s dopingem nic společného, a proto by bylo vůči nim nefér, kdybych změnil tým jen kvůli Tour de France," řekl ve středu Contador.

Podle smlouvy může změnit stáj v případě, že Astaně bude odepřen start v prestižních závodech. "Nechci je v tom nechat samotné, a tak radši jeden rok vydržím bez Tour," dodal španělský cyklista.

Tým Astana loni poznamenal doping řady jezdců v čele s Kazachem Alexandrem Vinokurovem, který si při Tour de France pomáhal zakázanou krevní transfúzí. Přestože se vedení i složení týmu změnilo, stáj nebyla vedle Tour pozvána ani na další slavný závod Giro d'Italia.

Reklama

Související témata: