Hlavní obsah

Rebellin vyhrál nejtěsnějším rozdílem závod Paříž-Nice

NICE

S nejtěsnějším náskokem v historii vyhrál italský cyklista Davide Rebellin etapový závod Paříž-Nice. Šestatřicetiletý jezdec předstihl po osmidenním klání o tři sekundy krajana Rinalda Nocentiniho.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Cyklista Davide Rebelline z Itálie se raduje z vítězství při průjezdu cílem závodu Valonský šíp. Ilustrační foto.

Článek

Rebellin si tak vynahradil zklamání z loňska, kdy přišel o prvenství v poslední etapě, v níž ho z prvního místa sesadil Španěl Alberto Contador. Druhý skončil také v roce 2004 a rok předtím byl celkově třetí.

Zkušený Ital se oblékl do žlutého trikotu vedoucího závodníka v sobotu a v neděli mu stačilo dojet na 16. pozici. Závěrečnou etapu vyhrál Španěl Luis León Sánchez.

"Po loňské porážce od Contadora jsem byl tentokrát v poslední den trochu nervózní, zvlášť když vím, že Nocentini je hodně dobrý. Tři sekundy náskoku nic neznamenají. Bál jsem se, že upadnu a přijdu o všechno," přiznal Rebellin.

Roman Kreuziger závod nedokončil

Český cyklista Roman Kreuziger, který se v třetí etapě blýskl pátým místem, závod nedokončil. V sobotu dojel v nejdelší etapě se sedmi vrchařskými prémiemi mezi posledními se ztrátou téměř dvaceti minut a v celkovém pořadí klesl na 54. pozici. Do cíle v Nice v neděli nedorazil.

Do poslední etapy vyjel peloton s desetiminutovým zpožděním. Cyklisté tak protestovali proti chování antidopingových komisařů, kteří donutili Belgičana Kevina van Impeho podrobit se mimosoutěžní kontrole ve chvíli, kdy zařizoval v krematoriu pohřeb svého syna Jaydena, jenž zemřel šest hodin po porodu.

Reklama