Hlavní obsah

Kreuziger jel dvě etapy se zlomenou rukou

PRAHA

V královské etapě závodu Paříž–Nice dojel minulý čtvrtek český cyklista italské stáje Liquigas Roman Kreuziger třiadvacátý. I přesto, že upadl a zlomil si záprstní kůstku na levé ruce, což se potvrdilo až při pondělním zevrubném vyšetření. S tímto handicapem jel závod ještě další dva dny.

Článek

„Asi 40 kilometrů před cílem mi na rovině ustřelilo kolo. Najel jsem na olejovou skvrnu a spadl jsem,“ popsal Kreuziger. Do cíle dojel se ztrátou 2:23 min. na vítězného Evanse. „Ruka mi otekla, ale do nemocnice jsme nejeli, protože nejbližší byla 150 kilometrů. Myslel jsem, že je to jen naražené,“ vysvětlil. Ještě dva dny šlapal. „Hůř se držela řídítka, nemohl jsem jít ze sedla a měl jsem problém při brzdění. Ruku jsem vždycky večer po etapě ledoval,“ prozradil.

Den před koncem závodu po dohodě s vedením týmu vzdal. „V pondělí jsem byl na vyšetření u specialisty v Brescii a ten mi vyrobil syntetickou dlahu. Doporučil mi, abych šest dní jezdil raději jen na ergometru. V pondělí tam jedu znovu. Pokud to bude nutné, udělají mi ještě na týden menší dlahu, abych mohl trénovat na kole,“ řekl Kreuziger

Jeho plány to nijak nenaruší, jen vynechá závod Coppi e Bartali. „Pojedu až 5. dubna GP Miguela Induraina a na to navážu etapákem Kolem Baskicka,“ uvedl český reprezentant.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články