Hlavní obsah

Cancellara potvrdil jarní formu triumfem v San Remu

Slavný cyklistický závod Milán - San Remo vyhrál Švýcar Fabian Cancellara, který potvrdil skvělou formu z úvodu sezony. Vítěz nedávného etapového závodu Tirreno-Adriatico se zhruba dva kilometry před cílem oddělil od vedoucí skupiny a do cíle 298 km dlouhého závodu dorazil s náskokem čtyř sekund.

Článek

"Tohle byl můj sen," prohlásil sedmadvacetiletý jezdec stáje CSC po více než sedmi hodinách strávených v sedle. Svým soupeřům ujel stupňovaným tempem a uplatnil tak svou silnou zbraň, která mu vynesla už dva tituly mistra světa v časovce.

Druhé místo za Cancellarou obsadil v 99. ročníku předloňský vítěz Ital Filippo Pozzato. Obhájce prvenství Španěl Oscar Freire, jehož tým Rabobank se marně snažil udržet skupinu pohromadě a připravit pak svému lídrovi pozici pro hromadný spurt, dojel osmý.

Závod Milán - San Remo (298 km):
1. Cancellara (Švýc.) 7:14:35, 2. Pozzato (It.), 3. Gilbert (Bel.), 4. Rebellin, 5. Lorenzetto (oba It.), 6. Geslin (Fr.), 7. Nocentini (It.) všichni -4, 8. Freire (Šp.), 9. Hushovd, 10. Arvesen (oba Nor.) všichni -5.

Reklama

Související témata: