Hlavní obsah

Landis se dozví verdikt arbitráže nejdříve v červnu

NEW YORK

Americký cyklista Floyd Landis si bude muset na verdikt Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) ve svém případu počkat minimálně do června. Oznámili to představitelé organizace z Lausanne po ukončení pětidenního projednávání kauzy sesazeného vítěze Tour de France 2006.

Článek

Pro dvaatřicetiletého Landise je odvolání k CAS poslední možností, jak případně zvrátit trest za doping, který dostal za pozitivní nález na předloňské Tour. Bývalý jezdec týmu Phonak se odvolal proti rozhodnutí americké antidopingové agentury, jež ho loni v květnu suspendovala na dva roky do 29. ledna 2009. Mezinárodní cyklistická unie mu poté odebrala titul z Tour a udělila ho původně druhému Oscaru Pereirovi.

Jednání v CAS v New Yorku za zavřenými dveřmi se odehrávalo před tříčlennou komisí, jež vyslechla 35 hodin svědectví od čtrnácti lidí osobně a deseti dalších písemně. "Konečné rozhodnutí nelze očekávat dříve než v červnu 2008," uvedli představitelé CAS v tiskovém prohlášení.

Landis měl na Tour pozitivní test na syntetický testosteron po předposlední 17. etapě, v níž si heroickým výkonem zajistil celkové vítězství. Americký cyklista trvá na své nevině a postavil svou obhajobu na údajných chybách francouzské laboratoře při provádění analýzy jeho vzorku.

Reklama