Hlavní obsah

Etapový závod Lidice chce přilákat víc cyklistů

PŘÍBRAM

Tradiční trasa i termín na přelomu května a června, ale staronový systém hodnocení čeká účastníky 43. ročníku cyklistického závodu Lidice 2008. Pořadatelé z CK Windoor´s Příbram se po loňském experimentu s bodovacím systémem vracejí ke klasické časové klasifikaci, jejich cílem je přilákat na start víc závodníků.

Článek

"Bodovací systém jsme zavedli, aby cyklista, který vzdá v jedné etapě, mohl v závodě pokračovat. Ale protože je nespravedlivý vůči aktivním jezdcům, rozhodli jsme se vrátit k časovému," řekl v úterý ředitel závodu Zdeněk Fous.

Nejstarší etapový závod v tuzemsku začne 29. května stejně jako loni kritériem v ulicích Příbrami. Další dvě etapy povedou na Příbramsku a kolem Křivoklátu náročným kopcovitým terénem, který dokonale prověří připravenost cyklistů. Závod pak uzavřou Lidické okruhy.

Pořadatelé chtějí přilákat více závodníků než loni

Cílem pořadatelů je přilákat na start víc závodníků než v minulém ročníku, kdy se Lidic zúčastnilo 60 cyklistů. "Slabá účast byla zaviněna úbytkem aktivních cyklistů a také starty kontinentálních týmů v cizině," domnívá se Fous.

Pořadatelé proto chtějí pozvat týmy z Rakouska, Německa, Polska a Slovenska. "Vše se ale odvíjí od peněz, protože cyklistům ze zahraničí musíme zaplatit ubytovaní, stravu, startovné a náklady na dopravu. Přesto bychom chtěli mít na startu alespoň o dvacet závodníků víc než loni," poznamenal ředitel závodu.

Program 43. ročníku etapového závodu Lidice 2008:
Čtvrtek 29. května: 1. etapa: kritérium v Příbrami.
Pátek 30. května: 2. etapa: Příbram - Lidice (161 km).
Sobota 31. května: 3. etapa: Křivoklátská (158 km).
Neděle 1. června: 4. etapa: Lidické okruhy (100 km).

Reklama

Související témata: