Hlavní obsah

Cyklista Mareš vyhrál závod Českého poháru Brno-Velká Bíteš

BRNO

Martin Mareš z týmu PSK Whirlpool-Author vyhrál úvodní závod Českého poháru v silniční cyklistice, který se jel na 160 kilometrů dlouhé trati z Brna do Velké Bíteše a zpět. Ve spurtu čtyřčlenné skupiny dojel na druhém místě Milan Kadlec z Dukly Praha a třetí skončil Slovák Roman Broniš z Dukly Trenčín.

Článek

O výsledku nedělního závodu se nečekaně rozhodlo už na pátém kilometru, kdy ve stoupání na první vrchařskou prémii ujela z pelotonu čtyřčlenná skupina, která dobře spolupracovala a rychle zvyšovala náskok.

"Nevěřil jsem, že by tento únik mohl vyjít až do konce. Měli jsme ale týmovou taktiku útočit hned od prvních kilometrů tak, abychom dostali soupeře pod tlak," řekl v cíli šestadvacetiletý Mareš, který v tomto závodě navázal na předcházející tři vítězství svých týmových kolegů Radka Bečky, Vojtěcha Dlouhého a Františka Raboně.

Rozložení sil ve vedoucím kvartetu vyhovovalo vedle PSK Whirlpool také dalším favorizovaným týmům Dukle Praha a Spartě, která měla v čele Martina Prázdnovského. Proto také peloton přílišnou iniciativou nehýřil.

Mareš po závodě přiznal, že si proti zkušenějším sprinterům v závěru příliš nevěřil. "Věděl jsem ale, že je zhruba čtyři sta metrů před cílem na trati esíčko. Před ním jsem nastoupil a vsadil na moment překvapení. Do rovnocenného spurtu se soupeři jsem jít nemohl. Záměr mi vyšel," uvedl Mareš, jenž by se v letošní sezóně chtěl prosadit i mezi profesionály v rámci startů svého týmu.

ČP Brno - Velká Bíteš (160 km):
1. Mareš (PSK Whirlpool-Author) 3:56:16, 2. Kadlec (Dukla Praha), 3. Broniš (Dukla Trenčín), 4. Prázdnovský (Sparta Praha) všichni stejný čas, 5. Bláha (Dukla Praha), 6. Hrubý (Sparta) oba -3:22, 7. Jiří Hochmann (Dukla Praha), 8. Benčík (PSK Whirlpool-Author), 9. Sapa (Pol.), 10. Polievka (Dukla Trenčín) všichni -3:27.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články