Hlavní obsah

Závod Kolem Flander vyhrál překvapivě Devolder

NINOVE

Belgický cyklistický šampión Stijn Devolder v neděli po sólovém úniku vyhrál 92. ročník slavného závodu Kolem Flander a dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Za nečekanou výhru mohl devětadvacetiletý jezdec děkovat i svým kolegům z týmu Quick Step, kteří pro jeho triumf obětovali i bývalého světového šampióna Toma Boonena.

Článek

Na 264 kilometrech prožil peloton náročného závodu všechny rozmary jarního počasí, od sněhu přes déšť až ke sluníčku v závěrečných kilometrech. Devolder udělal rozhodující krok k vítězství 26 km před cílem na patnáctém ze sedmnácti stoupání a do cíle dojel se čtrnáctisekundovým náskokem.

Druhé místo obsadil po šesti a půl hodinách v sedle další Belgičan Nick Nuyens, jenž v závěru přespurtoval Juana Antonia Flechu ze Španělska. O dalších šest sekund později dorazila do cíle v Ninove hlavní skupina, v níž držel soupeře v šachu Quick Step v čele s Boonenem.

Výsledky (264 km):
1. Devolder 6:27:44, 2. Nuyens (oba Belg.), 3. Flecha (Šp.) oba -14, 4. Ballan (It.), 5. Hincapie (USA), 6. Pozzato (It.) všichni -20.

Reklama