Hlavní obsah

Biker Kulhavý cítí před olympijskou kvalifikací nervozitu

KUTNÁ HORA

Vrcholem sezóny pro čtyřiadvacetiletého českého bikera Jaroslava Kulhavého je start na olympijských hrách, proto mu také zcela podřídil přípravu. O naplnění snu ale nejprve svede přímý souboj o jediné účastnické místo v disciplíně cross country s reprezentačním konkurentem Milanem Spěšným. Do Pekingu pojede ten, kdo bude úspěšnější v součtu dvou nejlepších výsledků z úvodních tří závodů Světového poháru.

Článek

Kulhavý, juniorský mistr světa z roku 2003, je přesvědčen, že na sezónu je připravený dobře. Přiznal ale nervozitu s ohledem na nedávné nachlazení, po němž jeho rival snížil bilanci ze vzájemných duelů v letošním roce na 2:3.

"Po návratu ze soustředění na Kypru jsem ve zdejší zimě nachladl a byl trochu nemocný. Takže poslední závod v Itálii mi vůbec nevyšel a s Milanem jsem jasně prohrál," řekl jezdec stáje Michelin Specialized. "Čekal jsem, že i přes výpadek budu v Itálii lepší. Věřím ale, že už na prvním závodě Českého poháru v sobotu v Pardubicích se mi pojede líp. Cítím se dobře a potřebuju impulz před rozhodujícími kvalifikačními starty," dodal loňský vicemistr Evropy mezi jezdci do 23 let a bronzový muž ze stejné kategorie na MS.

Série kvalifikačních závodů se prý nebojí, tři starty v rychlém sledu (v belgickém Houffalize 20. dubna, německém Offenburgu 27. dubna a Madridu 4. května) mu vyhovují. "Na to se dá dobře připravit, ale hrozná škoda je, že jsme nevyjeli pro Českou republiku dvě místa. Myslím, že oba bychom si start na olympiádě zasloužili. Takhle jsou to dost velké nervy," přiznal Kulhavý.

"Rozhodně se tam chci dostat, posunulo by mně to zase výš, i když si myslím, že tady u nás doma jsou olympijské hry příliš přeceňované," dodal účastník her v Aténách, kde kvůli utržené přehazovačce závod nedokončil. "Pokud ale budu vědět, že Milan je lepší, a pojede do Pekingu on, tak se z toho nezblázním. Už v polovině května se jede mistrovství Evropy a v závěru června světový šampionát ve Val di Sole. A i tam bych chtěl uspět," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články