Hlavní obsah

Huříková bez soupeřek

Jezdec stáje dimp Giant Jan Škarnitzl vyhrál v sobotu v Pardubicích poprvé v kariéře závod Českého poháru v cross country horských kol. Mezi ženami se ze suverénního vítězství radovala Tereza Huříková.

Článek

Jednadvacetiletý Škarnitzl, český reprezentant do 23 let, rozhodl dramatický závod mužů až v posledním okruhu, kdy předjel vedoucího Hynka opravujícího přesmykač. Ten nakonec skončil třetí, dokázal se před něj dostal ještě Eberl. Adept na letenku do Pekingu Kulhavý dojel čtvrtý se ztrátou 1:41 min.

Proti původním předpokladům se na start nečekaně postavil Tomáš Vokrouhlík, který minulou neděli utrpěl po nárazu do stromu těžký otřes mozku a byl v bezvědomí. Tři kola jezdil kolem čtvrtého místa, nakonec byl osmnáctý. „Došly mi síly. Je to důsledek toho, že jsem čtyři dny neseděl na kole,“ uvedl Vokrouhlík, jehož účast řadu lidí šokovala. „V pátek jsem se svezl na kole, hlava nebolela, doktor mi závod nezakázal, tak jsem to zkusil. Je to lepší než sedět doma. Chtěl jsem si otestovat, jak na tom jsem,“ dodal.

Výsledky:
Muži: 1. Škarnitzl (dimp Giant) 1:48:03, 2. Eberl (Scott Scania Kolín) +30, 3. Hynek (Scott and Hagget MTB) +46.
Ženy: 1. Huříková (Česká spořitelna MTB) 1:27:53, 2. Krompecová (Ukr.) +3:23, 3. P. Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec) +6:07. Junioři: 1. Adel (Budvar Tábor). Juniorky: 1. Bojková (Ukr.), 2. Škarnitzlová (dimp Giant).

Reklama

Související témata: