Hlavní obsah

Startuje devátý ročník seriálu Kolo pro život

PRAHA

Začátkem května odstartuje již devátý ročník patnáctidílného seriálu závodů horských kol Kolo pro život. Závodů se každým rokem účastní až 15 000 bikerů všech věkových a výkonnostních kategorií, přičemž v posledních letech výrazně stoupla účast i v řadách profesionálů.

Článek

„Konkurence se velmi zvedla, dříve na závody přijeli tři profesionálové a nebyl problém dostat se na stupně vítězů. Nyní je těžké probojovat se do první desítky pořadí,“ řekl na středeční tiskové konferenci biker Tomáš Trunschka.

Podle slov Romana Čermáka, ředitele projektu, se může zúčastnit každý, kdo trochu jezdí na kole. „Stačí si vybrat jednu z 11 věkových kategorií a přihlásit se jednoduchým způsobem přes web www.kolopro.cz,“ řekl Čermák.

Součástí seriálu je také Český pohár v půlmaratónu, který se v cyklistických kruzích těší velké oblibě. „Pro nás je to skvělá příležitost, jak zpopularizovat horská kola. Navíc je to výborná příprava pro tým,“ poznamenal Jiří Lutovský trenér České spořitelny MTB týmu a zároveň trenér české reprezentace.

Na závodech budou moci diváci spatřit také jednu z nejlepších českých cyklistek Terezu Huříkovou. „Tratě závodů Kolo pro život nejsou tak náročné jako závody Světového poháru, a proto dovolují rychlejší jízdu. Ještě ani nemám opsaný celý kalendář, takže vše budu řešit postupně, nyní se však soustředím na první tři závody Světového poháru,“ nastínila svůj program Huříková. A proč se soustředí na první tři závody Světového poháru? Protože se mezi ní a Kateřinou Hanušovou-Nanhovou rozhoduje o jediné volné místo na olympijské hry v čínském Pekingu.

Kalendář seriálu Kolo pro život:
3. květnaOrlík tour
17. květnaBrno-Černá Hora-Brno
24. květnaChomutov tour
31. květnaPříbramský permoník
7. červnaJistebnický kancionál
25. červnaVC České spořitelny - Pražské schody (jen pro pozvané profesionály)
28. červnaOlomoucká padesátka
5. červenceBikemaraton Drásal (Holešov)
26. červenceRubena Manitou Železné hory (Chrudim)
9. srpnaPraha-Karlštejn tour
23. srpnaKarlovarský AM bikemaraton
30. srpnaPriessnitzova šedesátka (Jeseník)
6. záříCyklobraní ČS (Hrušovany nad Jevišovkou)
13. záříJeštěd tour
20. záříOderská Mlýnice (Klokočůvek u Oder)
4. říjnaTrutnovská padesátka

Reklama