Hlavní obsah

Závod Kolem Romandie byl kvůli pandemii koronaviru zrušen

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie, který byl naplánován na období mezi 28. dubnem a 3. květnem, byl kvůli pandemii koronaviru zrušen. Informovali o tom dnes organizátoři tradičního podniku ve Švýcarsku, který má za sebou už 73 ročníků a mezi jehož vítěze se v roce 2009 zapsal i český profesionál Roman Kreuziger.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie, který byl naplánován na období mezi 28. dubnem a 3. květnem, byl kvůli pandemii koronaviru zrušen - ilustrační foto.

Článek

"Rozhodnutí o zrušení závodu navazuje na opatření, jež v boji s koronavirem přijala švýcarská vláda, a následuje poté, co Mezinárodní cyklistická unie (UCI) pozastavila pořádání všech cyklistických událostí v oblastech, které jsou v ohrožení podle Světové zdravotnické organizace," vysvětlili organizátoři.

Slovinec Primož Roglič tak přijde o možnost bojovat o hattrick a zvítězit jako první jezdec v historii závodu ve třech letech za sebou. Dosud jediným, komu se podařilo ovládnout celkové pořadí třikrát, je Ir Stephen Roche, který se radoval v letech 1983, 1984 a 1987.

Mezinárodní cyklistická unie odložila všechny závody minimálně do 3. dubna. Podle plánu se nepojede ani Giro d'Italia, které se mělo konat tradičně v květnu. Některé závody už byly také zrušeny. Patří mezi ně podnik Tirreno-Adriatico (11. až 17. března) nebo italská klasika Milán-San Remo (21. března).

Reklama