Hlavní obsah

Gracia znovu přitáhla zájem kvalitních cyklistek ze zahraničí

Špičkové cyklistky z Itálie, Ruska, Německa, Litvy, Nizozemska, ale ani celá domácí elita včetně Lady Kozlíkové si nenechají uniknout 22. ročník mezinárodního závodu Gracia Orlová 2008. Dvaadvacet týmů z třinácti zemí urazí v pěti etapách od čtvrtka do neděle na území Moravskoslezského a Zlínského kraje a v příhraniční oblasti Polska 413 kilometrů.

Článek

Gracia stále patří do jedenáctidílného seriálu Světového poháru, ale letos její atraktivitu zvyšuje olympijský rok. Řada cyklistek bere start na Gracii jako součást přípravy na vrchol sezóny v Číně. "Přineslo to i spoustu komplikací v tom směru, že se nám týmy hlásily doslova na poslední chvilku. Ale odmítněte třeba elitní nizozemskou stáj Flexpoint nebo polskou reprezentaci, když se v Polsku jede část závodu," řekl ČTK ředitel závodu Miroslav Koláček.

Startovní pole je proto doslova nabito známými jmény ze všech koutů Evropy. Na startu bude scházet snad jen několikanásobná vítězka Gracie Judith Arndtová z Německa, ale její věhlas v pelotonu zastoupí lídr Světového poháru Marianna Vosová z Nizozemska a celá její stáj DSB Bank, která vede pořadí SP.

"Těch špičkových závodnic je tu ale celá řada, máme tady několik mistryň světa a olympijských vítězek. Pro české fanoušky je důležité, že po pauze v loňském ročníku zase pojede Lada Kozlíkova anebo Martina Růžičková, která jezdí za rakouskou stáj ELK Haus," informoval Koláček. "Takovou účast jsme tady měli možná někdy před šesti sedmi lety," dodal.

Závod odstartuje úvodní etapou z Dětmarovic do Štramberka ve čtvrtek a vyvrcholí v neděli závěrečným okruhem v okolí Orlové.

Reklama

Související témata: