Hlavní obsah

Cyklista Kreuziger je zatím Kolem Romandie čtvrtý

SAIGNELÉGIER

Na čtvrté místo v průběžném pořadí závodu seriálu ProTour Kolem Romandie se posunul po první etapě český cyklista Roman Kreuziger. Člen italské stáje Liquigas po šestém místě v prologu dojel ve středu v první etapě z Morges do Saignelégieru po 182 kilometrech na devátém místě. Za vítězným Kazachem Maximem Iglinským zaostal o dvě sekundy.

Článek

Do trikotu vedoucího jezdce průběžného pořadí se oblékne do druhé etapy Kreuzigerův spolujezdec Michael Albasini, který dnes etapu dokončil na druhém místě, Iglinskij na něj ztrácí pouhou jedinou sekundu. Kreuziger, který obhajuje na tomto závodě loňské šesté místo, ztrácí osm sekund.

"Dnes to byla první horská etapa a cítím se velmi dobře. Myslím, že bych mohl celkově zajet dobrý výsledek, třeba i loňské umístění vylepšit," řekl ČTK český cyklista, jenž absolvuje první závod po zranění. Před měsícem si při závodu Paříž - Nice zlomil zápěstní kůstku na levé ruce a Kolem Romandie jezdí s dlahou.

Kolem Romandie - 1. etapa (182 km):
1. Iglinskij (Kaz.) 4:47:28, 2. Albasini, 3. Zberg (oba Švýc.) oba stejný čas, 4. Dekker (Niz.), 5. Jefimkin (Rus.), 6. Klöden (Něm.), ...9. Kreuziger (ČR) všichni -2.
Pořadí po prologu a první etapě:
1. Albasini 4:49:30, 2. Iglinskij -1, 3. Zberg, 4. Kreuziger oba -8, 5. Dekker -9, 6. Pereiro (Šp.) -10.

Reklama